Selinškova dopolnila protikorupcijski trio

Foto: Žurnal24 Liljana Selinšek (Foto: Boštjan Tacol)
Predsednik države Danilo Türk je za namestnico predsednika Komisije za preprečevanje korupcije imenoval Liljano Selinšek.
Oglej si celoten članek

Pri Komisiji za preprečevanje korupcije odločitev predsednika države pozdravljajo.

"Dr. Selinškova nedvomno sodi med najbolj prepoznavne pravne strokovnjake v Sloveniji s področja gospodarskega kazenskega prava in ima nesporne reference za omenjeno funkcijo. Njeno preteklo delo na raziskovalnem področju, na pravni fakulteti v Mariboru ter pri informacijski pooblaščenki, gotovo pomeni dodano vrednost za nadaljnje delo komisije," so pri protikorupcijski komisiji zapisali v sporočilu za javnost.

Komisija bo od zdaj lahko delovala v polni sestavi.

Porodni krči
Spomnimo, protikorupcijska komisija v novi sestavi je deloma razpadla, še preden je začela delovati. V komisijo je bil poleg predsednika Gorana Klemenčiča in namestnika Roka Praprotnika imenovan še drugi namestnik, in sicer Jože Končan. Slednji si je kmalu premislil in odstopil. Kot razlog je navedel "politizacijo komisije".

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.