Slovenija
36 ogledov

Selinškova dopolnila protikorupcijski trio

Liljana Selinšek (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Predsednik države Danilo Türk je za namestnico predsednika Komisije za preprečevanje korupcije imenoval Liljano Selinšek.

Pri Komisiji za preprečevanje korupcije odločitev predsednika države pozdravljajo.

"Dr. Selinškova nedvomno sodi med najbolj prepoznavne pravne strokovnjake v Sloveniji s področja gospodarskega kazenskega prava in ima nesporne reference za omenjeno funkcijo. Njeno preteklo delo na raziskovalnem področju, na pravni fakulteti v Mariboru ter pri informacijski pooblaščenki, gotovo pomeni dodano vrednost za nadaljnje delo komisije," so pri protikorupcijski komisiji zapisali v sporočilu za javnost.

Komisija bo od zdaj lahko delovala v polni sestavi.

Porodni krči
Spomnimo, protikorupcijska komisija v novi sestavi je deloma razpadla, še preden je začela delovati. V komisijo je bil poleg predsednika Gorana Klemenčiča in namestnika Roka Praprotnika imenovan še drugi namestnik, in sicer Jože Končan. Slednji si je kmalu premislil in odstopil. Kot razlog je navedel "politizacijo komisije".

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.