Selitev ruskega denarja?

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Neuradno se ruski denar pri nas seli v banko, ki jo je kupila vodilna ruska finančna ustanova.
Oglej si celoten članek

"Potem ko je največja ruska banka Sberbank kupila Banko Volksbank, so tudi Rusi, ki živijo pri nas, začeli račune in denar seliti k njej, zato opaža rast depozitov v višini 60 milijonov evrov," trdi sogovornik iz bančnih krogov.

"Rusi res držimo skupaj in se družimo ob vsaki priložnosti, a zase lahko rečem, da se za menjavo banke nisem odločila; ostala sem pri NLB, to pa zato, ker je bila prva banka, ki je tujcem dala bančne kartice in možnost dviga na bankomatih, skupaj z limitom in vsem, kar gre k normalnemu bančnemu računu. Druge banke so tujcem omogočale le poslovanje prek hranilnih knjižic," razlaga Bogdana Pirec, lastnica trgovine z ruskimi delikatesami in drugim blagom, ki v Sloveniji živi 16 let. "Poročila sem se s Pirančanom in tukaj ostala, moji kupci pa so predvsem iz Rusije in Ukrajine; tukaj na Obali jih res živi ogromno in pogrešajo hrano iz domovine. Veliko pa je tudi Ljubljančanov, ki imajo radi ribje delikatese," dodaja sogovornica, ki ima v Luciji pri Portorožu trgovino tri leta.

Po razpoložljivih podatkih statističnega zavoda je pri nas 597 Rusov in 1.219 Ukrajincev, ki se redno srečujejo v okviru rusko-ukrajinskega društva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.