Semedelska plaža: beli prod že čaka

Foto: Žurnal24 Beli prod, ki naj bi ga nasuli na poglobljeno morsko dno ob semedelski promenadi
Ocene. Namesto odstranjenega mulja naj bi v morje navozili kar 50 tisoč kubičnih metrov peska.
Oglej si celoten članek

Kdaj bo končana Semedelska promenada, ki naj bi bila po prvotnih napovedih zaprta le do konca julija, in kdaj plaža ob njej, smo vprašali na koprski občini.

Odgovora nismo prejeli, prav tako ne na vprašanje, ali bo kdo od predstavnikov občine s svojim zgledom – skokom v morje – ob odprtju pokazal, da je kopalna voda neoporečna, pomisleki nekaterih strokovnjakov glede težkih kovin, ki naj bi se ob poglabljanju dvignile iz mulja, pa neupravičeni.

Semedelska promenada bo po novem v celoti tlakovana z avtohtonim kamnom, za blizu 70 centimetrov so dvignili obalni zid. Delavci Grafista delajo tudi ob popoldnevih, promenado so že razširili, po novem bo široka kar 13 metrov.

Uredili naj bi dobrih 500 metrov obale, posegli v morje do 65 metrov in opravili poglabljanje morskega dna do dva metra. Namesto mulja bodo navozili 50 tisoč kubičnih metrov peska.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.