Slovenija
66 ogledov

Semedelska plaža: beli prod že čaka

Beli prod, ki naj bi ga nasuli na poglobljeno morsko dno ob semedelski promenadi Žurnal24 main
Ocene. Namesto odstranjenega mulja naj bi v morje navozili kar 50 tisoč kubičnih metrov peska.

Kdaj bo končana Semedelska promenada, ki naj bi bila po prvotnih napovedih zaprta le do konca julija, in kdaj plaža ob njej, smo vprašali na koprski občini.

Odgovora nismo prejeli, prav tako ne na vprašanje, ali bo kdo od predstavnikov občine s svojim zgledom – skokom v morje – ob odprtju pokazal, da je kopalna voda neoporečna, pomisleki nekaterih strokovnjakov glede težkih kovin, ki naj bi se ob poglabljanju dvignile iz mulja, pa neupravičeni.

Semedelska promenada bo po novem v celoti tlakovana z avtohtonim kamnom, za blizu 70 centimetrov so dvignili obalni zid. Delavci Grafista delajo tudi ob popoldnevih, promenado so že razširili, po novem bo široka kar 13 metrov.

Uredili naj bi dobrih 500 metrov obale, posegli v morje do 65 metrov in opravili poglabljanje morskega dna do dva metra. Namesto mulja bodo navozili 50 tisoč kubičnih metrov peska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.