Semolič: Vlada se skriva za krizo

Foto: Žurnal24
Prvi mož Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič meni, da je ta vlada povsem nezainteresirana za socialni dialog in krizo krivi za nekatere ukrepe, ki ne bi bili potrebni.
Oglej si celoten članek

"Ta vlada ne kaže prav nobenega interesa, da bi nastal in bil sprejet socialni sporazum," je za zurnal24.si ocenil Semolič. Po njegovih besedah so bili tudi v preteklosti vzponi in padci, a so vse vlade pokazale zanimanje, da se ta sporazum sprejme, in se tudi je. Sedanja vlada pa s svojimi predlogi samo prihaja v spor  bodisi z delodajalci bodisi s sindikati.

Na vprašanje, ali bodo kako izzvali to zanimanje, je dodal, da se tega v Sloveniji ne da urejati na silo, in obžaloval, da Borut Pahor v tem ne vidi "dodane vrednosti". O tem, da so sindikati zmernejši do Pahorjeve vlade, pa Semolič odgovarja, da so v nasprotju z obdobjem prejšnje vlade sindikati uprizorili večje število podjetniških stavk (Mura, LTH, Siemens Maribor ...).

Za konec pa je okrcal še vlado, češ da se z nekaterimi ukrepi skriva za krizo (lažje odpuščanje delavcev) in da zanje ni potrebe, saj bi lahko težavo reševala tudi drugače.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.