Slovenija
24 ogledov

Semolič: Vlada se skriva za krizo

Žurnal24 main
Prvi mož Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič meni, da je ta vlada povsem nezainteresirana za socialni dialog in krizo krivi za nekatere ukrepe, ki ne bi bili potrebni.

"Ta vlada ne kaže prav nobenega interesa, da bi nastal in bil sprejet socialni sporazum," je za zurnal24.si ocenil Semolič. Po njegovih besedah so bili tudi v preteklosti vzponi in padci, a so vse vlade pokazale zanimanje, da se ta sporazum sprejme, in se tudi je. Sedanja vlada pa s svojimi predlogi samo prihaja v spor  bodisi z delodajalci bodisi s sindikati.

Na vprašanje, ali bodo kako izzvali to zanimanje, je dodal, da se tega v Sloveniji ne da urejati na silo, in obžaloval, da Borut Pahor v tem ne vidi "dodane vrednosti". O tem, da so sindikati zmernejši do Pahorjeve vlade, pa Semolič odgovarja, da so v nasprotju z obdobjem prejšnje vlade sindikati uprizorili večje število podjetniških stavk (Mura, LTH, Siemens Maribor ...).

Za konec pa je okrcal še vlado, češ da se z nekaterimi ukrepi skriva za krizo (lažje odpuščanje delavcev) in da zanje ni potrebe, saj bi lahko težavo reševala tudi drugače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.