Šempeter tretja top destinacija Slovenije

Lonely Planet je na svoji spletni strani objavil najboljše destinacije, ki jih priporočajo turistom. Na tretjem mestu se je znašel Šempeter.
Oglej si celoten članek

Lonely Planet je med desetimi vročimi izbori, katere kraje v Sloveniji je vredno obiskati, na prvo mesto uvrstil Bohinjsko jezero. Sledijo mu Logarska dolina, Šempeter, Bogojina in Ptuj.

Šempetrčanom je pri spletni predstavitvi uspelo prehiteti celo Ptuj, Ljubljano, Predjamski grad, Škocjanske jame in partizansko bolnišnico Franja.

Predstavnike Lonely Planeta so v Šempetru, kot kaže, najbolj navdušile rimske grobnice, ki so med najpomembnejšimi in najlepše ohranjenimi v srednji Evropi. Najlepše so velike grobnice iz pohorskega marmorja, ki jih krasijo reliefno upodobljeni kipi tam pokopanih družin rimskih veljakov, ki so živeli v bližnjem Celju in na okoliških posestvih, piše Večer.

Kot so še zapisali, je pretekli teden novinar Lonely Planeta obiskal tudi Celje, ki ga je v zadnji izdaji o Sloveniji predstavil kot majhno, provincialno mesto duhov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:57 10. Avgust 2012.

    Žalostno, da je v tekstu toliko slovničnih napak. Sicer gre za Šempeter v Savinjski dolini,<br />novica pa je stara že …

  • 09:18 10. Avgust 2012.

    novinarji lp so itak sami šalabajzerji oziroma zastonjkarji, ki predvsem potujejo, kdaj pa kdaj pa še napišejo kakšno recenzijo. predvsem …

  • 09:07 10. Avgust 2012.

    Fajni bi bilo zraven napisat, kateri Šempeter. Jih je namreč več... Verjetno ni mišljen Šempeter pri Novi Gorici?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.