Slovenija
37 ogledov

Šempeter tretja top destinacija Slovenije

Lonely Planet je na svoji spletni strani objavil najboljše destinacije, ki jih priporočajo turistom. Na tretjem mestu se je znašel Šempeter.

Lonely Planet je med desetimi vročimi izbori, katere kraje v Sloveniji je vredno obiskati, na prvo mesto uvrstil Bohinjsko jezero. Sledijo mu Logarska dolina, Šempeter, Bogojina in Ptuj.

Šempetrčanom je pri spletni predstavitvi uspelo prehiteti celo Ptuj, Ljubljano, Predjamski grad, Škocjanske jame in partizansko bolnišnico Franja.

Predstavnike Lonely Planeta so v Šempetru, kot kaže, najbolj navdušile rimske grobnice, ki so med najpomembnejšimi in najlepše ohranjenimi v srednji Evropi. Najlepše so velike grobnice iz pohorskega marmorja, ki jih krasijo reliefno upodobljeni kipi tam pokopanih družin rimskih veljakov, ki so živeli v bližnjem Celju in na okoliških posestvih, piše Večer.

Kot so še zapisali, je pretekli teden novinar Lonely Planeta obiskal tudi Celje, ki ga je v zadnji izdaji o Sloveniji predstavil kot majhno, provincialno mesto duhov.

Komentarjev 3
  • rozapika 16:57 10.avgust 2012.

    Žalostno, da je v tekstu toliko slovničnih napak. Sicer gre za Šempeter v Savinjski dolini,novica pa je stara že skoraj 3 mesece. Drugi časopisi so jo objavili že v juniju.

  • janezu1976 09:18 10.avgust 2012.

    novinarji lp so itak sami šalabajzerji oziroma zastonjkarji, ki predvsem potujejo, kdaj pa kdaj pa še napišejo kakšno recenzijo. predvsem pa ga velik pijejo in žurajo. preverjeno na svojih potepih po svetu, ko sem teh pajacev srečal kar nekaj. potem ...prikaži več je pa šempeter top destinacija. dajte no.

  • 42dc846b75a8058564f70854b45ab91ee17c5f62 09:07 10.avgust 2012.

    Fajni bi bilo zraven napisat, kateri Šempeter. Jih je namreč več... Verjetno ni mišljen Šempeter pri Novi Gorici?