Sendviči kot obliž

Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont Foto: Žurnal24 Vemont
Vemont. Stečaj v treh dneh, za stečajnega upravitelja včeraj že imenovan Tomaž Kos.
Oglej si celoten članek

Delavci Vemonta so včeraj nestrpno čakali na sindikalnega zaupnika Srečka Čatra, ki jim je prišel povedat, da je podjetje sodišču nakazalo sodno takso, kar pomeni, da bo v nekaj dneh uveden stečaj. Za stečajnega upravitelja je sodišče že imenovalo Tomaža Kosa.

Galerijo obupanih delavcev Vemonta si lahko ogledate TUKAJ.

V Vemontu je "nekaj izginilo"
"Država bi morala poskrbeti, da bi ti delavci zdaj čim prej dobili tudi denar iz jamstvenega sklada, saj so zadnjo normalno plačo prejeli februarja lani," je dejal Čater. "Od takrat naprej smo dobivali le akontacije. Enkrat 300, pa dva meseca nič, pa spet sto evrov, pa spet nič," pove Velenjčan Blaž Basič, ki je v Vemontu delal 33 let. "Sramota je, da moramo štirje živeti le od ženine plače, ki je tudi bolj skromna," pa pove Brane Kerman iz Mislinje, oče dveh otrok.

 

V Vemontu pa se je včeraj mudil tudi kriminalist, saj naj bi iz podjetja izginilo nekaj dokumentacije, pogrešali pa naj bi tudi nekaj računalnikov. "Zgodba Vegrada se ponavlja," je komentiral eden od delavcev, ki so bili veseli sendvičev, ki jim jih je doniralo Humanitarno društvo Mali princ.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.