Slovenija
49 ogledov

Sendviči kot obliž

Vemont
1/22
Žurnal24 main
Vemont. Stečaj v treh dneh, za stečajnega upravitelja včeraj že imenovan Tomaž Kos.

Delavci Vemonta so včeraj nestrpno čakali na sindikalnega zaupnika Srečka Čatra, ki jim je prišel povedat, da je podjetje sodišču nakazalo sodno takso, kar pomeni, da bo v nekaj dneh uveden stečaj. Za stečajnega upravitelja je sodišče že imenovalo Tomaža Kosa.

Galerijo obupanih delavcev Vemonta si lahko ogledate TUKAJ.

V Vemontu je "nekaj izginilo"
"Država bi morala poskrbeti, da bi ti delavci zdaj čim prej dobili tudi denar iz jamstvenega sklada, saj so zadnjo normalno plačo prejeli februarja lani," je dejal Čater. "Od takrat naprej smo dobivali le akontacije. Enkrat 300, pa dva meseca nič, pa spet sto evrov, pa spet nič," pove Velenjčan Blaž Basič, ki je v Vemontu delal 33 let. "Sramota je, da moramo štirje živeti le od ženine plače, ki je tudi bolj skromna," pa pove Brane Kerman iz Mislinje, oče dveh otrok.

 

V Vemontu pa se je včeraj mudil tudi kriminalist, saj naj bi iz podjetja izginilo nekaj dokumentacije, pogrešali pa naj bi tudi nekaj računalnikov. "Zgodba Vegrada se ponavlja," je komentiral eden od delavcev, ki so bili veseli sendvičev, ki jim jih je doniralo Humanitarno društvo Mali princ.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.