Šest ključnih točk ob odpiranju šol

Foto: STA/Nebojša Tejić
Foto: STA/Nebojša Tejić
"Šole in učitelji so dobro pripravljeni," je poudaril direktor Zavoda RS za šolstvo Vinko Logaj, ki je pred ponovnih odprtjem šol poudaril šest ključnih področij.
Oglej si celoten članek
  • Posebna pozornost učencem, ki niso imeli dostopa do interneta, iz ranljivih skupin in tisti, ki so bili pri delu na daljavo manj uspešni, zanje naj se pripravi individualne načrte.
  • Pomembno je zagotoviti čas za uvajanje in prilagoditev na šolski ritem, pričakujemo lahko težave zaradi spremenjenega bioritma, strahove ali čustvene ovire učencev, vzamejo naj si čas za pogovor o doživljanju pouka na daljavo in občutkih ob vrnitvi.
  • Dodatno utrjevanje vsebin, ki so jih predelali na daljavo, da ne bi prišlo do prevelikega pritiska na ocenjevanje.
  • Učitelji naj se odločijo, ali in v kakšni meri je potrebno spremeniti letno pripravo in načrt ocenjevanja, da bodo učenci pridobili ključna znanja, v digitalnih načrtih so označeni prednostni cilji in vsebine.
  • Sprotno beleženje ciljev, ki bodo obravnavani manj poglobljeno ali ne bodo realizirani, treba bo izdelati načrt, kdaj in kako jih bodo nadoknadili
  • Še najbolj pomembno, eno ocenjevalno obdobje v tem šolskem letu omogoča učiteljem razmislek o tem, kako pridobiti čim bolj celostno informacijo o doseganju standardov, ki so ključnega pomena za določen predmet. Vključijo naj čim bolj raznolike načine.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • izy
    12:25 25. Januar 2021.

    Direktor zavoda RS za šolstvo!?!? Pa koliko inštituciji imamo mi za šolstvo? V šolo vsi, en stol vmes, umivati roke, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.