Slovenija
1355 ogledov

Šest ključnih točk ob odpiranju šol

Vinko Logaj, Zavod za šolstvo STA/Nebojša Tejić
"Šole in učitelji so dobro pripravljeni," je poudaril direktor Zavoda RS za šolstvo Vinko Logaj, ki je pred ponovnih odprtjem šol poudaril šest ključnih področij.
  • Posebna pozornost učencem, ki niso imeli dostopa do interneta, iz ranljivih skupin in tisti, ki so bili pri delu na daljavo manj uspešni, zanje naj se pripravi individualne načrte.
  • Pomembno je zagotoviti čas za uvajanje in prilagoditev na šolski ritem, pričakujemo lahko težave zaradi spremenjenega bioritma, strahove ali čustvene ovire učencev, vzamejo naj si čas za pogovor o doživljanju pouka na daljavo in občutkih ob vrnitvi.
  • Dodatno utrjevanje vsebin, ki so jih predelali na daljavo, da ne bi prišlo do prevelikega pritiska na ocenjevanje.
  • Učitelji naj se odločijo, ali in v kakšni meri je potrebno spremeniti letno pripravo in načrt ocenjevanja, da bodo učenci pridobili ključna znanja, v digitalnih načrtih so označeni prednostni cilji in vsebine.
  • Sprotno beleženje ciljev, ki bodo obravnavani manj poglobljeno ali ne bodo realizirani, treba bo izdelati načrt, kdaj in kako jih bodo nadoknadili
  • Še najbolj pomembno, eno ocenjevalno obdobje v tem šolskem letu omogoča učiteljem razmislek o tem, kako pridobiti čim bolj celostno informacijo o doseganju standardov, ki so ključnega pomena za določen predmet. Vključijo naj čim bolj raznolike načine.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • izy 12:25 25.januar 2021.

    Direktor zavoda RS za šolstvo!?!? Pa koliko inštituciji imamo mi za šolstvo? V šolo vsi, en stol vmes, umivati roke, zračiti, ali pa razbiti razrede na turnuse. Prilagajajo se čisto nič, v gospodarstvu bi že zaprli takšno podjetje.