Šest mrtvih zaradi plazov

Foto: Žurnal24 Snežni plaz v italijanski pokrajini Trentinsko - Zgornje Poadižje je pokopal šes
Italijan, ki so ga hudo poškodovanega včeraj rešili izpod plazu v bližini Brescie, je v nedeljo zvečer umrl v bolnišnici. Plazovi so tako zahtevali šest življenj.
Oglej si celoten članek

Snežni plaz v bližini italijanskega mesta Brescia je v nedeljo pod seboj pokopal tri ljudi. Plaz se je sprožil z gore Monte Maniva v Lombardiji z okoli 2000 metrov nadmorske višine. Reševalci so se v nedeljo zvečer dokopali do enega poškodovanca, ki se je huje poškodoval in je pozneje v bolnišnici umrl.

Pod plazom je bilo zasutih enajst Italijanov, od tega so jih sedem rešili kmalu po sprožitvi. Družba je bila na poti z motornimi sanmi, ko jih je zasulo. Vseh sedem ponesrečencev, ki so bili lažje poškodovani, so takoj prepeljali v bolnišnico.

Umrl 12-letnik

Snežni plaz je zahteval življenje italijanskega smučarja tudi v Marillevi na Južnem Tirolskem, medtem ko je v švicarskem smučarskem središču blizu kraja Klosters življenje izgubil 12-letni smučar, ki je smučal na neurejenem delu smučišča, ko se je sprožil plaz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.