Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Šest mrtvih zaradi plazov

Snežni plaz v italijanski pokrajini Trentinsko - Zgornje Poadižje je pokopal šes Žurnal24 main
Italijan, ki so ga hudo poškodovanega včeraj rešili izpod plazu v bližini Brescie, je v nedeljo zvečer umrl v bolnišnici. Plazovi so tako zahtevali šest življenj.

Snežni plaz v bližini italijanskega mesta Brescia je v nedeljo pod seboj pokopal tri ljudi. Plaz se je sprožil z gore Monte Maniva v Lombardiji z okoli 2000 metrov nadmorske višine. Reševalci so se v nedeljo zvečer dokopali do enega poškodovanca, ki se je huje poškodoval in je pozneje v bolnišnici umrl.

Pod plazom je bilo zasutih enajst Italijanov, od tega so jih sedem rešili kmalu po sprožitvi. Družba je bila na poti z motornimi sanmi, ko jih je zasulo. Vseh sedem ponesrečencev, ki so bili lažje poškodovani, so takoj prepeljali v bolnišnico.

Umrl 12-letnik

Snežni plaz je zahteval življenje italijanskega smučarja tudi v Marillevi na Južnem Tirolskem, medtem ko je v švicarskem smučarskem središču blizu kraja Klosters življenje izgubil 12-letni smučar, ki je smučal na neurejenem delu smučišča, ko se je sprožil plaz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.