Sestali so se zaradi premoženja SFRJ

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Sarajevu je danes potekal 15. sestanek skupnega odbora za razdelitev premoženja diplomatsko-konzularnih predstavništev nekdanje Jugoslavije, na katerem so pregledali trenutni položaj na področju primopredaje nepremičnin iz t.i. beograjske resolucije z 19. maja 2011 in se pogovarjali o nadaljevanju druge in tretje faze primopredaj.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili z MZZ, Slovenija v drugi in tretji fazi ne sodeluje več, saj je dosegla svojo kvoto v prvi fazi delitve, in sicer z objekti v Rimu, Milanu in Celovcu.

Predstavniki delegacij držav nekdanje SFRJ - poleg generalnega sekretarja zunanjega ministrstva Aljaža Gosnarja iz Slovenije še predstavniki Srbije, BiH, Hrvaške in Makedonije - so govorili o poročilu o uresničevanju dogovora v zvezi s primopredajo objektov iz prve faze resolucije iz Beograda. Odbor je ugotovil, da je bila do 31. avgusta uspešno zaključena prva faza razdelitve premoženja diplomatsko-konzularnih predstavništev SFRJ, z izjemo rezidence v Rimu, ki je pripadla Sloveniji.

Predmet razprave je bil tudi dogovor o nadaljevanju delitve diplomatsko-konzularnih kompleksov nekdanje SFRJ v Afriki, Latinski Ameriki, na Karibih, v Aziji in ponekod po Evropi. O razdelitvi ostalih objektov, ki so predmet nasledstva, se bodo usklajevanja nadaljevala na naslednjem sestanku omenjenega odbora v Zagrebu predvidoma konec leta, kjer bo v skladu z današnjim dogovorom vsaka država naslednica predstavila uradna stališča svojih vlad, so sporočili z MZZ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.