Sestanek krizne ekipe

Foto: Žurnal24 Minister opozarja, da je reogranizacija zdravstvenega zavarovanja nujna. (Foto:
Tema sestanka ministra Dorijana Marušiča s predsednikom vlade in kriznimi ministri bo predlog nadgradnje zdravstvenega sistema. Poenotiti se morajo še o zdravstvenem zavarovanju.
Oglej si celoten članek

Minister za zdravje Dorijan Marušič je prejšnji teden poudaril, da je treba pri predlogu upoštevati tudi "javnofinančno vzdržnost. To je treba umestiti v obdobje do leta 2020 in se vprašati, kaj se bo zgodilo takrat."

Glede združitve oziroma nezdružitve obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja Marušič opozarja: "Zadeve lahko pustimo take, kot so, lahko tudi na hitro spremenimo par členov, a se nam bo zgodilo podobno, kot se je drugod. Če ne reorganiziramo zdravstvenega sistema, bodo ljudje kmalu po zdravstvene storitve hodili v tujino. Če ne reorganiziramo sistema zdravstvenega zavarovanja, bodo v naše zdravstvo vstopile večje tuje zavarovalnice, ki bodo z lahkoto pojedle naše majhne zavarovalnice."

Ministrstvo čaka vlado
Poudaril je, da so na ministrstvu svoj del opravili: "Pripravili smo vse izračune, določili novo košarico pravic, ki naj bodo krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, zdaj pa čakam, da se vlada odloči za 'primeren trenutek', da to izpelje."

"Meni morda ne bo dano, da bi izpeljal reformo na področju zdravstva. A tistemu oziroma tisti, ki bo prišla za mano, se bo zelo mudilo," je Marušič še dodal na vprašanja novinarjev.

Zavrnil je, da bi nadgradnjo ustavil prihajajoči referendumski trojček, saj po njegovem vlada ne dela z nič manjšim zagonom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.