Sestanek z novo upravo v četrtek

Foto: Žurnal24 Straški delavci so se odločili, da do četrtka prekinejo stavko, ko se bodo sesta
Novoles. Delavci od nove uprave pričakujejo zagotovitev plač. Primopredaja podjetja bo potekala jutri.
Oglej si celoten članek

Straža. V straškem Novolesu so delavci včeraj stavkali približno eno uro, nato pa je delo spet steklo. Pričakovali so namreč sestanek z novo upravo, a bo primopredaja podjetja potekala šele jutri, sestanek z delavci pa je zdaj napovedan za četrtek. “Počakali bomo, da nova uprava dobi vse potrebne podatke. Če bo do konca meseca zagotovila sredstva, torej še preostanek plače, potem se bo delalo, drugače pa vprašanje, rešitve še ne vem,” je povedal sindikalist Mitja Bukovec in dodal, da v Pohištvu Brežice delo stoji. “Tudi zato, ker nimajo materiala za delo,” je pojasnil. Delavci bi morali sicer do petka dobiti predvidenih 60 odstotkov januarske plače, dobili pa so le 200 evrov akontacije.

Nova uprava
V petek je nadzorni svet Novolesa imenoval dvočlansko upravo, ker je dosedanji predsednik uprave Rok Barbič odstopil. Vodila jo bosta Sergej Murgelj kot predsednik in Robert Štrumpf kot član. “Kot sem seznanjen, se nova uprava intenzivno pripravlja, fizično pa bo v Novoles prišla v sredo,” je še pojasnil Bukovec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.