Šesterica v priporu zaradi trgovine z drogo

Foto: Policijska uprava Celje
Foto: Policijska uprava Celje
V uspešni kriminalistični preiskavi so policisti prijeli kriminalno združbo, ki je na območju Dolenjske in Ljubljane preprodajala prepovedane droge.
Oglej si celoten članek

Na območju PU Novo mesto in Ljubljana so opravili šest hišnih preiskav in odvzeli prostost devetim osebam. Zoper osmerico so odredili pridržanje.

Osebe so osumljene, da so storile 36 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, dve kaznivi dejanji izsiljevanja in tri kazniva dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja. Preiskovalni sodnik je odredil pripor zoper šest osumljencev.

Kriminalna združba, ki je bila dobro organizirana in je imela natančno razdeljene naloge, je delovala na območju Novega mesta, Krškega in Ljubljane. V času preiskave so na območju Dolenjske in Ljubljane preprodali okoli 2000 gramov kokaina in 900 gramov heroina. Na ta način so pridobili več kot 100 tisoč evrov protipravne premoženjske koristi.

Kriminalisti in policisti so akcijo zaključili 24. oktobra. V zaključni akciji so zasegli 103 grame heroina, 62 gramov kokaina, nedovoljene anabolike, dve pištoli, 4725 evrov gotovine, več mobilnih telefonov in pripomočke za nedovoljeno trgovino s prepovedanimi drogami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.