Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Šesterica v priporu zaradi trgovine z drogo

droga Policijska uprava Celje
V uspešni kriminalistični preiskavi so policisti prijeli kriminalno združbo, ki je na območju Dolenjske in Ljubljane preprodajala prepovedane droge.

Na območju PU Novo mesto in Ljubljana so opravili šest hišnih preiskav in odvzeli prostost devetim osebam. Zoper osmerico so odredili pridržanje.

Osebe so osumljene, da so storile 36 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, dve kaznivi dejanji izsiljevanja in tri kazniva dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja. Preiskovalni sodnik je odredil pripor zoper šest osumljencev.

Kriminalna združba, ki je bila dobro organizirana in je imela natančno razdeljene naloge, je delovala na območju Novega mesta, Krškega in Ljubljane. V času preiskave so na območju Dolenjske in Ljubljane preprodali okoli 2000 gramov kokaina in 900 gramov heroina. Na ta način so pridobili več kot 100 tisoč evrov protipravne premoženjske koristi.

Kriminalisti in policisti so akcijo zaključili 24. oktobra. V zaključni akciji so zasegli 103 grame heroina, 62 gramov kokaina, nedovoljene anabolike, dve pištoli, 4725 evrov gotovine, več mobilnih telefonov in pripomočke za nedovoljeno trgovino s prepovedanimi drogami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.