Sestop usoden za planinca

Foto: Žurnal24 (Foto: Andraž Sodja)
Slovenske gore so včeraj zahtevale novo življenje. Pri sestopu se je namreč v Turskem žlebu v Savinjskih Alpah smrtno ponesrečil planinec.
Oglej si celoten članek

Načelnik GRS Celje Brane Povše je za zurnal24.si dejal, da je planincu zdrsnilo ob 14.44 na poledeneli snežni zaplati v Turskem žlebu v Kamniško-Savinjskih Alpah. V globino je tako po snegu drsel okoli 400 metrov, na koncu pa je z glavo udaril v skalo.

Planinec je bil primerno opremljen za ta letni čas – na glavi je nosil čelado, ki pa je po udarcu v skalo počila. Po besedah Povšeta je ravno v tistem času v bližini potekalo izobraževanje gorskih reševalcev, tako da so bili ti zelo hitro na kraju dogodka, a so bile poškodbe za planinca prehude. Pri reševanju je sodeloval tudi helikopter Slovenske vojske.

Povše vsem tistim, ki se odpravljajo v hribe, svetuje, da je treba biti v tem času pozoren predvsem na posamezne snežne zaplate, ki so zaradi senčne lege precej poledenele. Cepin in dereze morajo biti tako del obvezne opreme vsakega planinca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.