Severna obvoznica: "Ljudje bodo še bolj panično zaviralI"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Policija ob začetku del na severni obvoznici ni napovedovala meritev hitrosti skozi delovišče, a nas je bralec opozoril, da so si hitro premislili.
Oglej si celoten članek

"Na severni obvoznici, kjer so dela, je iz smeri Gorenjske proti Tomačevem nameščen radar," nas je opozoril bralec. "Ne vem pa zakaj, saj hitrost ne more biti višja od 40 ali 50 kilometrov na uro, kaj šele 60."

Bralec je ob tem dejal, da sicer ne ve, ali je "škatla polna". "Je pa že sama namera represije dovolj žalostna. Ljudje bodo še bolj panično zavirali, pretiranih hitrosti pa ne bo," je še komentiral.

Omejitev hitrosti na območju delovišča je 60 kilometrov na uro, saj bo le tako omogočeno varno vključevanje ostalih voznikov z odprtih priključkov.

Največja težava neupoštevanje signalizacije 

Na policiji so nam prejšnji teden dejali, da "se bodo aktivnosti policije prilagajale trenutnim razmeram", ob začetku pa niso napovedovali meritev hitrosti skozi delovišče. "Zraven neizbežnih zastojev vidimo trenutno največjo težavo pri (ne)upoštevanju prometne signalizacije pred vključitvijo na obvoznico prek priključkov Bežigrad, Savlje in industrijska cona Šiška, ki bo urejen z odvzemom prednosti (STOP znak)."

V prvih dneh po začetku del je primerno, da se pred odhodom ustrezno pripravite. Kaj storiti, preberite v članku Ste vozniki pripravljeni na ponedeljkov prometni kolaps? 

PREBERITE ŠE:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:37 20. Junij 2016.

    Ljubljančanom predlagam, da ne vozijo po obvoznici, ker na splošno velja, da ne znajo voziti. Dokaz je neumnost, da policija …

  • 14:26 20. Junij 2016.

    Te prazne kište so spet DARS-ovi delavci postavili po povelju njihovih šefov. Policija nima nič s tem.

  • 14:16 20. Junij 2016.

    Eden vidi probleme tam kjer jih ni.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.