Slovenija
305 ogledov

Severna obvoznica: "Ljudje bodo še bolj panično zaviralI"

severna obvoznica Anže Petkovšek
Policija ob začetku del na severni obvoznici ni napovedovala meritev hitrosti skozi delovišče, a nas je bralec opozoril, da so si hitro premislili.

"Na severni obvoznici, kjer so dela, je iz smeri Gorenjske proti Tomačevem nameščen radar," nas je opozoril bralec. "Ne vem pa zakaj, saj hitrost ne more biti višja od 40 ali 50 kilometrov na uro, kaj šele 60."

Bralec je ob tem dejal, da sicer ne ve, ali je "škatla polna". "Je pa že sama namera represije dovolj žalostna. Ljudje bodo še bolj panično zavirali, pretiranih hitrosti pa ne bo," je še komentiral.

Omejitev hitrosti na območju delovišča je 60 kilometrov na uro, saj bo le tako omogočeno varno vključevanje ostalih voznikov z odprtih priključkov.

Največja težava neupoštevanje signalizacije 

Na policiji so nam prejšnji teden dejali, da "se bodo aktivnosti policije prilagajale trenutnim razmeram", ob začetku pa niso napovedovali meritev hitrosti skozi delovišče. "Zraven neizbežnih zastojev vidimo trenutno največjo težavo pri (ne)upoštevanju prometne signalizacije pred vključitvijo na obvoznico prek priključkov Bežigrad, Savlje in industrijska cona Šiška, ki bo urejen z odvzemom prednosti (STOP znak)."

V prvih dneh po začetku del je primerno, da se pred odhodom ustrezno pripravite. Kaj storiti, preberite v članku Ste vozniki pripravljeni na ponedeljkov prometni kolaps? 

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 4
  • pravičnik77 20:37 20.junij 2016.

    Ljubljančanom predlagam, da ne vozijo po obvoznici, ker na splošno velja, da ne znajo voziti. Dokaz je neumnost, da policija ni napovedala postavitev radarjev... kaj zjutraj tud rabite nekoga, da vam pove, da je treba jit na WC, pojest zajtrk, ...prikaži več si umit zobe? Ste popolnoma nesposobni, razvajeni mamini sinčki in punčke.

  • stilist 14:26 20.junij 2016.

    Te prazne kište so spet DARS-ovi delavci postavili po povelju njihovih šefov. Policija nima nič s tem.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:16 20.junij 2016.

    Eden vidi probleme tam kjer jih ni.