Slovenija
17 ogledov

Tako bo do sredine septembra

severna obvoznica
1/6
Anže Petkovšek
Na severni ljubljanski obvoznici so začeli s pripravljalnimi deli za obnovo obvoznice, ki bo trajala do sredine septembra.

Na severni ljubljanski obvoznici so začeli s pripravljalnimi deli za obnovo obvoznice. "Omejitev hitrosti je 60 kilometrov na uro," sporočajo s prometno-informacijskega centra. 

PREBERITE ŠE: 

Oviran promet je tako na trasi kot tudi na vseh priključkih med Šiško in krožiščem Tomačevo. Možni so zastoji, zato voznikom svetujemo, da načrtujejo daljši potovalni čas.

Obnova bo trajala predvidoma do druge polovice septembra, obnovili pa bodo razsvetljavo in voziščno konstrukcijo na obeh smernih voziščih med priključkoma Ljubljana - sever (Celovška cesta) in Tomačevo. 

Ves čas del bosta na celotni trasi obnove na voljo po dva zožena vozna pasova v vsako smer.

Dela bodo razdeljena v štiri faze. 

  • prvi fazi bosta zaprta prehitevalna pasova na obeh straneh, promet pa bo preusmerjen na dva zožena pasova v vsako smer. V tej fazi bodo vsi uvozi možni z znakom STOP. 
  • drugi fazi bo zaprta ena polovica avtoceste in bo promet preusmerjen na drugo polovico. 
  • tretji fazi bo zaprta druga polovica avtoceste in bo promet preusmerjen na drugo polovico. 

V času druge in tretje faze bodo zaprti nekateri priključki, in sicer izmenično, tako da ne bodo nikoli zaprti vsti trije glavni priključki, ki jih zapora zadeva (Bežigrad, Savlje, Celovška), ampak največ dva naenkrat. 

  • četrti fazi se bodo dela večinoma izvajala na sredinskem (ločilnem) pasu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Ferluci 21:28 18.junij 2016.

    Cela panika zaradi (verjetno) potrebne obnove neke ceste. Brez veze.