Slovenija
27 ogledov

Začenja se obnova obvoznice

zapora ceste, cestna zapora, prometni znak Žurnal24
V Ljubljani so začeli z obnovo tri kilometre dolgega odseka ljubljanske severne obvoznice med Tomačevim in Celovško cesto.

Za vikend se bo začela obnova odseka na severni ljubljanski obvoznici med Tomačevim in Celovško cesto v dolžini nekaj več kot tri kilometre vozišča oz. šest kilometrov, če upoštevamo še priključke. Hitrost je omejena na 60 km/h, tovornjaki morajo mimo Ljubljane peljati po vzhodni in južni obvoznici.

Pripravljalna dela v petek zvečer

Obremenitev severne ljubljanske obvoznice | Avtor: Dars Dars
Pripravljalna dela bodo stekla v petek zvečer. "Zaporo, najprej talne označbe, bodo na severni obvoznici naši vzdrževalci začeli postavljati drevi ob približno 19.30 in z deli nadaljevali tudi v soboto," pojasnjujejo pri Družbi za avtoceste Slovenije.

Če bo zapora postavljena že v soboto, bo izvajalec z obnovitvenimi deli začel že v soboto, sicer pa v nedeljo.

Druga in tretja faza bosta potekali predvidoma od 5. julija do začetka septembra, v tretji fazi pa bo zapora enaka kot v drugi, le da bo promet, po štirih zoženih pasovih, dva v vsako smer, potekal po že obnovljeni polovici hitre ceste, torej na smernem vozišču od Kosez proti Bežigradu (Zadobrovi).

V zadnji, četrti fazi, ki bo segla v sredino septembra, bo zapora enaka kotv prvi fazi. "Zaprta bosta prehitevalna pasova na obeh polovicah hitre ceste, promet bo potekal po voznem in odstavnem pasu v obe smeri, odprti bodo vsi priključki," pojasnjujejo pri Darsu.
Še predvideni termini zapor posameznih priključkov:

  • 5.7.-17.7. (zaprt izvoz/uvoz Lj. Bežigrad/Dunajska)
  • 18.7.-26.7. (zaprt izvoz/uvoz Lj. Savlje)
  • 27.7.-3.8. (zaprt izvoz Lj. Šiška, Celovška)
  • uvoz Ind. cona Šiška zaprt celotno 2. fazo (5.7. - 3.8.)

Zapora severne ljubljanske obvoznice | Avtor: Dars Dars
Zapora severne ljubljanske obvoznice | Avtor: Dars Dars

 

Zapora severne ljubljanske obvoznice | Avtor: Dars Dars

Zapora severne ljubljanske obvoznice | Avtor: Dars Dars

Komentarjev 2
  • fowler 12:14 19.junij 2016.

    ''Od 28. maja 2012 do predvidoma 24. avgusta 2012 bodo potekala obnovitvena dela na hitri cesti H3 oz. ljubljanski severni obvoznici, in sicer na odseku med Celovško cesto in razcepom Koseze, v dolžini 1,5 km v obeh smereh.'' - tole ...prikaži več je bilo leta 2012....

  • jakec1575 19:55 17.junij 2016.

    Ni res, da tega odseka niso se nikoli obnavljali, kot se je govorilo. Ljudje imajo spomin zlate ribice. 7-8 let nazaj so, kolikor vem, enkrat ze pacali ta odsek. menjali betonske ograje na sredini, osvetlitev in preplastili odseke z novim ...prikaži več asfaltom. nasplosno je ta odsek obremenjen, mislim pa, da ima dars kje drugje bolj kriticne tocke. za prikljucke pa ne recem.