Sezona pasjih hotelov

Foto: Žurnal24 V Sloveniji je bil prvi ustanovljeni pasji hotel Gaja, ki so ga zaradi takratne
Pasji hoteli so poleti polno zasedeni, preostali del leta pa slabše.
Oglej si celoten članek

Na Gorenjskem delujeta dva pasja hotela, za katera se začenja najdelovnejši čas v letu. Vrhunec sezone v tovrstnih hotelih je poletje, ko se ljudje odpravijo na dopust.

Vrhunec sezone
Hotel Gaja iz Škofje Loke, ki deluje že več kakor 20 let, sprejema tako pse kot mačke, hotel Perun z Blejske Dobrave pa le pse.

V Gaji imajo julij že polno zaseden, medtem ko v Perunu še zbirajo prijave. Zasedenost obeh hotelov je sicer dobra med dopusti in šolskimi počitnicami ter ob večjih praznikih, preostali del leta pa je slaba.

Sprejemajo le cepljene pse
Ob prihodu v hotel morajo biti psi cepljeni proti steklini in imeti potni list, zaželeno pa je, da so zaščiteni proti klopom in bolham.

"Ko lastnik pripelje psa, se temeljito pogovorimo o navadah štirinižca, kajti želimo se čim bolj približati tistemu, česar je pes navajen doma. Tako je bivanje v hotelu zanj manj stresno," je dejala lastnica Gaje. Psi ne smejo biti napadalni, ampak morajo biti obvladljivi.

Znani pasji gostje
V Perunu imajo psi možnost plavanja v jezeru, poleg tega pa jim je na voljo ograjen dva tisoč kvadratnih metrov velik prostor, na katerem se lahko prosto gibljejo.

Pasjim gostom je na voljo deset boksov, cena bivanja pa je odvisna od velikosti psa. Med bolj znanimi gosti sta bila psa Jelka Kacina in Zorana Predina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.