Slovenija
33 ogledov

Sezona pasjih hotelov

V Sloveniji je bil prvi ustanovljeni pasji hotel Gaja, ki so ga zaradi takratne Žurnal24 main
Pasji hoteli so poleti polno zasedeni, preostali del leta pa slabše.

Na Gorenjskem delujeta dva pasja hotela, za katera se začenja najdelovnejši čas v letu. Vrhunec sezone v tovrstnih hotelih je poletje, ko se ljudje odpravijo na dopust.

Vrhunec sezone
Hotel Gaja iz Škofje Loke, ki deluje že več kakor 20 let, sprejema tako pse kot mačke, hotel Perun z Blejske Dobrave pa le pse.

V Gaji imajo julij že polno zaseden, medtem ko v Perunu še zbirajo prijave. Zasedenost obeh hotelov je sicer dobra med dopusti in šolskimi počitnicami ter ob večjih praznikih, preostali del leta pa je slaba.

Sprejemajo le cepljene pse
Ob prihodu v hotel morajo biti psi cepljeni proti steklini in imeti potni list, zaželeno pa je, da so zaščiteni proti klopom in bolham.

"Ko lastnik pripelje psa, se temeljito pogovorimo o navadah štirinižca, kajti želimo se čim bolj približati tistemu, česar je pes navajen doma. Tako je bivanje v hotelu zanj manj stresno," je dejala lastnica Gaje. Psi ne smejo biti napadalni, ampak morajo biti obvladljivi.

Znani pasji gostje
V Perunu imajo psi možnost plavanja v jezeru, poleg tega pa jim je na voljo ograjen dva tisoč kvadratnih metrov velik prostor, na katerem se lahko prosto gibljejo.

Pasjim gostom je na voljo deset boksov, cena bivanja pa je odvisna od velikosti psa. Med bolj znanimi gosti sta bila psa Jelka Kacina in Zorana Predina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.