"Sezuje naj prevelike čevlje"

Foto: Nataša Čepar
Foto: Nataša Čepar
Po jesenskih napovedih iz Bruslja nekdanji sekretar premierko poziva k odstopu.
Oglej si celoten članek

"Zadeve so resne, če že ne alarmantne. Predsednica vlade pa bi se morala zamisliti, ali ni s tem, ko je prevzela vodenje vlade, obula prevelike čevlje. Če predsednica vlade misli, da ni sposobna voditi države v smeri iz krize, potem bi bilo dobro, da razmisli o odstopu," je po včerajšnjih gospodarskih napovedih iz Bruslja dejal nekdanji sekretar na ministrstvu za finance Andrej Šircelj (SDS).

Kot je poudaril, je jesenska analiza Evropske komisije pokazala, da so kazalci zelo slabi, če že ne katastrofalni. "S tem se kaže, da je politika, ki jo vodi Alenka Bratušek na ekonomskem področju, popolnoma zgrešena," je dejal. Ocenil, da zviševanje davkov ni rešitev, čeprav ta vlada, kaj drugega v zadnjih mesecih ni počela. Po njegovem mnenju bi se morala skupaj s sanacijo bančnega sistema odvijati tudi privatizacija oziroma je pomembna oživitvev SDH ter izrazil je vprašljivost realnosti proračuna za leto 2014 in 2015, glede na kazalce, ki jih je objavila komisija.

Slabše napovedi kot maja

Medtem ko Bruselj območju evra v prihodnjem letu napoveduje 1,1-odstotno, v letu 2015 pa 1,7-odstotno rast, bo Slovenija naslednje leto z enoodstotnim padcem BDP boljša le od Cipra, ki bo zaznal 3,9-odstotni padec BDP, v letu 2015 pa bo imela sploh najšibkejšo rast v celotni uniji.

Evropska komisija je za Slovenijo poslabšala tudi napoved za letos – medtem ko ji je maja napovedala dvoodstotni padec BDP, je sedaj to oceno znižala na 2,7-odstotka. Za prihodnje leto ji je maja napovedala le 0,1-odstotni padec BDP.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 22:44 8. November 2013.

    V kolikor te zares moti, si motena oseba !

  • mph
    13:13 7. November 2013.

    Khm, Američani pa veljajo za razgledane in odlične poznavalce vseh držav na svetu, vzključno z našo mini podalpsko? No,ja, lahko …

  • mph
    13:10 7. November 2013.

    Se tebi vsaj približno sanja, kdo je okupiral v II. svetovni vojni takratno Yu, kdo se je boril z ramo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.