Shod proti razprodaji državnega premoženja

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Danes je skupnost gibanj, iniciativ, strank in civilnodružbenih organizacij Državljani proti prodaji napovedala opozorilni shod proti razprodaji državnega premoženja. Nasprotniki privatizacije se bodo zbrali 7. februarja ob 16. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Skupnost Državljani proti razprodaji je Državnemu zboru in Vladi RS že v sredo, 14. januarja, predala zahteve javne tribune in peticijo Preprečimo razprodajo, ki jo je doslej podpisalo že več kot 12.800 ljudi. Zahtevali so takojšnjo ustavitev škodljivih privatizacijskih postopkov, spremembo sistema upravljanja v vseh večjih, predvsem pa državnih podjetjih, v smeri soupravljanja in večjega političnega in družbenega nadzora nad njim. "Predsednika državnega zbora in vlade ne glede na pozive civilne družbe v javnih nastopih še naprej poudarjata pravno zavezanost k prodaji, ki dejansko ne obstaja," opozarjajo v omenjeni skupnosti.

"Če dovolimo, da se sedanji postopki privatizacije nadaljujejo, lahko pričakujemo nadaljnjo  izgubo delovnih mest, izgubo nadzora nad infrastrukturo, odliv dobičkov iz države in izgubo zmožnosti razvoja," poudarjajo. Sprašujejo se, "kje je verodostojnost vlade, ki ravna proti volji in interesom večine prebivalstva".

Shod proti razprodaji državnega premoženja so napovedali za soboto, 7. februarja, ob 16. uri. "Prišli bomo vsi, ki zahtevamo, da si slovenski politiki kredibilnost gradijo pri svojih volilcih in ne s hlapčevskim odnosom do finančnih trgov."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:06 28. Januar 2015.

    Ali se spomnite, kako smo masovno nasprotovali razprodaji Slovenije.......????????

  • Novejša zgodovina nas tud uči, da so privatna podjetja slab gospodar pri infrastrukturnih podjetjih kot so železnice. Britanci so svoje …

  • 19:37 27. Januar 2015.

    Strokovno pomočssnekateri rabijo že 25 let ,če jim je sploh rešitev.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.