Slovenija
19 ogledov

Shod proti razprodaji državnega premoženja

biznis 01.04.2008 Telekom stavba, Bavarski dvor, Ljubljana, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Danes je skupnost gibanj, iniciativ, strank in civilnodružbenih organizacij Državljani proti prodaji napovedala opozorilni shod proti razprodaji državnega premoženja. Nasprotniki privatizacije se bodo zbrali 7. februarja ob 16. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Skupnost Državljani proti razprodaji je Državnemu zboru in Vladi RS že v sredo, 14. januarja, predala zahteve javne tribune in peticijo Preprečimo razprodajo, ki jo je doslej podpisalo že več kot 12.800 ljudi. Zahtevali so takojšnjo ustavitev škodljivih privatizacijskih postopkov, spremembo sistema upravljanja v vseh večjih, predvsem pa državnih podjetjih, v smeri soupravljanja in večjega političnega in družbenega nadzora nad njim. "Predsednika državnega zbora in vlade ne glede na pozive civilne družbe v javnih nastopih še naprej poudarjata pravno zavezanost k prodaji, ki dejansko ne obstaja," opozarjajo v omenjeni skupnosti.

"Če dovolimo, da se sedanji postopki privatizacije nadaljujejo, lahko pričakujemo nadaljnjo  izgubo delovnih mest, izgubo nadzora nad infrastrukturo, odliv dobičkov iz države in izgubo zmožnosti razvoja," poudarjajo. Sprašujejo se, "kje je verodostojnost vlade, ki ravna proti volji in interesom večine prebivalstva".

Shod proti razprodaji državnega premoženja so napovedali za soboto, 7. februarja, ob 16. uri. "Prišli bomo vsi, ki zahtevamo, da si slovenski politiki kredibilnost gradijo pri svojih volilcih in ne s hlapčevskim odnosom do finančnih trgov."

Komentarjev 6
  • dragec 09:06 28.januar 2015.

    Ali se spomnite, kako smo masovno nasprotovali razprodaji Slovenije.......????????

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:54 27.januar 2015.

    Novejša zgodovina nas tud uči, da so privatna podjetja slab gospodar pri infrastrukturnih podjetjih kot so železnice. Britanci so svoje mogl nazaj drago kupt da so jih spravl v red.Ostala podjetja pa naj se prodajo ampak transparentno. Naši "junaki" ...prikaži več v parlamentu pa pod mizo prodajajo. To je tist glavn problem. Sam če pogledaš kak so Aerodrom pod mizo prodajal. Ekskluzivno so se šli dogovarjat z Nemci sam zato da so Francoze skenslal iz prodaje. To je pa res en nateg. Pocen prodajamo Nemcem in postajamo njihova kolonija. Prej sprejmem če Kitajci kupjo k pa če Nemci, ker nimajo tok direktnga vpliva.

  • nina 19:37 27.januar 2015.

    Strokovno pomočssnekateri rabijo že 25 let ,če jim je sploh rešitev.