Simčič užaljeno: Niso si mi upali povedati v obraz

Foto: Igor Zaplatil / Delo
Foto: Igor Zaplatil / Delo
Ivan Simčič še uradno: zaradi razočaranja nad stranko DeSUS, ki se je do njega zaradi domnevno ponarejenega spričevala začela vesti nekorektno, gre med nepovezane poslance. Stranki zameri, da si mu nihče ni od tistih, ki so zahtevali njegov odstop, tega ni upal povedati v obraz.
Oglej si celoten članek

Zdaj že nekdanji član DeSUS-a Ivan Simčič je na dopoldanski tiskovni konferenci končno stopil pred novinarje. Še vedno vztraja, da spornega spričevala o srednji gostinski izobrazbi sam ni ponaredil, ne izključuje pa možnosti, da je to storil nekdo drug. Zatrjuje, da se mu dogaja krivica, da je tarča medijskega linča, hkrati pa je kršena tudi njegova ustavna pravica domnevne nedolžnosti.

Dodaja, da je bil izvoljen zaradi svojega dela, ne pa izobrazbe. Pojasnil je še, da bo po izključitvi iz stranke odslej nepovezan poslanec, na vprašanja novinarjev pa ni želel odgovarjati.

Kot je znano, so Simčiča včeraj izključili iz vladne stranke DeSUS, potem ko poslanec po besedah predsednika stranke Karla Erjavca v vsem tem času ni podal zanesljivih dokazov, da je na začetku 90. let res obiskoval srednjo gostinsko šolo v Opatiji na Hrvaškem. Kasneje se je sicer na podlagi te diplome vpisal na Filozofsko fakulteto in uspešno diplomiral.

Virant: Dejanje obeh Ivanov nepošteno do državljanov

Dejanje poslancev Ivana Simčiča in Ivana Vogrina je nesprejemljivo, saj bi bilo od njiju edino častno, da odstopita s funkcije oz. zapustita parlament, je jasen predsednik DZ Gregor Virant. Po njegovem mnenju je umik Simčiča in Vogrina med samostojne poslance popolnoma nepošten do kolegov v stranki, poslanski skupini, v DZ in tudi do volivcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 19:34 18. April 2012.

    aha...ko Jankovićev Jurček in njegovo srednješolsko spričevalo !<br />Kot si rekla Mia, SAMO PREKO VEZ :)

  • mia
    19:19 18. April 2012.

    tečaj sprenevedanja za Slovensko "rajo" ?<br />samo preko vez.

  • 18:58 18. April 2012.

    dejte tega prevaranta pred odgovornost..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.