Simoniti odločil, a ne pove, kako

Foto: Žurnal24 Po mnenju Grilca je očitno, da odgovornost prenašajo na ministrstvo za kulturo.
Ministrstvo za kulturo je že spisalo odločbo glede prihodnosti Kolizeja, a so pri tem zelo skrivnosti.
Oglej si celoten članek

"Odločba je bila že odposlana in bo v kratkem vročena stranki, vendar ministrstvo za kulturo njene vsebine ne more komentirati, dokler ne postane pravnomočna," so povedali na ministrstvu za kulturo. Kot smo pisali včeraj, je Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije sporočil, da se ne strinja z derazglasitvijo Kolizeja kot kulturnega spomenika lokalnega pomena. To pomeni, da je njegovo rušenje mogoče le s soglasjem kulturnega ministra Vaska Simonitija.

PREBERITE ŠE: Kolizej v rokah ministra

Kranjska investicijska družba je ministru v začetku junija posredovala vlogo za soglasje za odstranitev objekta. Na ministrstvu so potrdili, da so jo prejeli 6. junija, kakšna je odločitev, pa še ne želijo povedati. "Mnenje zavoda je nekoliko nenavadno, saj ne daje konkretnega odgovora o tem, ali se Kolizej derazglasi ali ne, temveč predvideva po prvi varianti večinsko rušenje, po drugih dveh pa popolno rušenje," pa je pokomentiral Uroš Grilc, načelnik kulturnega oddelka MOL. In dodal: "Iz navedenega je očitno, da odgovornost prenašajo na ministrstvo za kulturo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.