Slovenija
11 ogledov

Simoniti odločil, a ne pove, kako

Po mnenju Grilca je očitno, da odgovornost prenašajo na ministrstvo za kulturo. Žurnal24 main
Ministrstvo za kulturo je že spisalo odločbo glede prihodnosti Kolizeja, a so pri tem zelo skrivnosti.

"Odločba je bila že odposlana in bo v kratkem vročena stranki, vendar ministrstvo za kulturo njene vsebine ne more komentirati, dokler ne postane pravnomočna," so povedali na ministrstvu za kulturo. Kot smo pisali včeraj, je Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije sporočil, da se ne strinja z derazglasitvijo Kolizeja kot kulturnega spomenika lokalnega pomena. To pomeni, da je njegovo rušenje mogoče le s soglasjem kulturnega ministra Vaska Simonitija.

PREBERITE ŠE: Kolizej v rokah ministra

Kranjska investicijska družba je ministru v začetku junija posredovala vlogo za soglasje za odstranitev objekta. Na ministrstvu so potrdili, da so jo prejeli 6. junija, kakšna je odločitev, pa še ne želijo povedati. "Mnenje zavoda je nekoliko nenavadno, saj ne daje konkretnega odgovora o tem, ali se Kolizej derazglasi ali ne, temveč predvideva po prvi varianti večinsko rušenje, po drugih dveh pa popolno rušenje," pa je pokomentiral Uroš Grilc, načelnik kulturnega oddelka MOL. In dodal: "Iz navedenega je očitno, da odgovornost prenašajo na ministrstvo za kulturo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.