Sindikat SKEI z novo akcijo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Sindikat kovinske in elektro industrije Slovenije (Skei) nadaljuje stopnjevanje pritiskov med pogajanji o dvigu plač.
Oglej si celoten članek

V torek bodo pripravili dan skrbi za zdravje, ko naj bi zaposleni obiskali zdravnika. Poročali naj bi jim o negativnih vplivih dela.

"Storite nekaj za svoje zdravje in hkrati pomagajte pri pogajanjih," delavce poziva predsednica Skeia Lidija Jerkič.

Sindikat obenem inšpekciji prijavlja vse, še najmanjše kršitve delovne zakonodaje.

Pogajanja z delodajalci so medtem neuspešna. Skei namreč ne sprejema predloga, da bi se plače povišale za 2,7 odstotka, kar je skladno z lanskoletno inflacijo. Zahtevajo od 6,5- do devetodstotno zvišanje plač. Gospodarska zbornica Slovenije njihove zahteve označuje za nesprejemljive in jih poziva, naj prenehajo pritiskati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:54 14. Februar 2013.

    to je vse montirano...,malo demokracije pa moramo prikazati!! V Sloveniji vlada in upravlja samo ena politična struja in nikoli ne …

  • 07:16 14. Februar 2013.

    pošteno,če lahko stavka javni sektor je ta stavka še toliko bolj upravičena

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.