Sindikati imajo čas do 22. januarja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Sindikati javnega sektorja bodo danes začeli zbirati podpise v podporo zahtevi za razpis referenduma o zakonu o izvrševanju proračunov (ZIPRO) za leti 2013 in 2014.
Oglej si celoten članek

Koordinacija stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja bo podrobnosti o zbiranju podpisov opredelila na dopoldanskem sestanku.

"Do zdaj nismo s strani vlade prejeli nobenega odziva na naše pobude, da bi se začeli pogajati o zakonu," je dejal vodja koordinacije stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja Janez Posedi.

Predstavniki reprezentativnih sindikatov javnega sektorja so 12. decembra v državni zbor vložili skoraj 13.300 podpisov za začetek postopkov za razpis referenduma, ker zakon po njihovem mnenju brez dogovora s socialnimi partnerji povsem na novo ureja plačno politiko. Zakon namreč določa, kako bi zagotovili predvideno zmanjšanje mase plač za zaposlene v javnem sektorju.

Zbiranje podpisov se začne danes, zadnji dan za zbiranje pa je 22. januar 2013.

Koordinacija bo dopoldne spregovorila tudi o zahtevah na stavki, ki je napovedana za 23. januar. Po Posedijevih besedah se nanašajo na zaščito delovnih mest in na pozive k pogajanjem o masi za plače v javnem sektorju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 07:45 20. December 2012.

    mirko a si ti mal zabluzu al kaj, nabijaš neumnosti, kolikor jaz poznam zadevo so sindikati skočili pokonci zaradi tega, …

  • 15:31 19. December 2012.

    Referendum bo padel tako na ustavnem sodišču, kot tudi na samem referendumu, ce bo do tega sploh prišlo. Ljudje preprosto …

  • 13:37 19. December 2012.

    Štrukelj zdaj si pa res odveč pri tej stvari! Kje si pa bil, ko delavci v gospodarstvu plač niso dobivali, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.