Sindikati tožijo ministrstvo za delo

Foto: Žurnal24 "Pri nas lepo piše, da se pristopa s pristopno izjavo – da lahko dokažem, da je
Veterinarji. Skupinsko so izstopili iz sindikalne centrale, centrala pa pravi, da skupinsko ne gre.
Oglej si celoten članek

Spor. Sindikalna konfederacija Neodvisnost toži ministrstvo za delo, ker ji je odvzelo reprezentativnost za veterinarsko dejavnost. Prva obravnava na delovnem sodišču v Ljubljani bo danes.

Maja lani so namreč veterinarji, ki delajo v javnem sektorju, izstopili iz Neodvisnosti in se priključili Pergamu, zaradi česar je ministrstvo Neodvisnosti reprezentativnost odvzelo in jo priznalo Pergamu. Po besedah Janeza Posedija iz veterinarskega sindikata so se Pergamu priključili predvsem zato, ker je bolj vpet v javni sektor, pri Neodvisnosti pa so bili edini sindikat javnega sektorja.

Zapletlo se je, ker so veterinarji iz Neodvisnosti izstopili kot sindikat, šef Neodvisnosti Drago Lombar pa trdi, da skupinski izstop ni možen in da bi moral vsak član posebej podati izstopno izjavo. "Dobili smo 35 izstopnih izjav, drugih nimamo," pravi Lombar. Tatjana Labernik iz Pergama pa poudarja, da so bili veterinarji – že ko so vstopili v Neodvisnost – konstituirani kot sindikat, zato lahko kot sindikat tudi izstopijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.