Slovenija
24 ogledov

Sindikati tožijo ministrstvo za delo

"Pri nas lepo piše, da se pristopa s pristopno izjavo – da lahko dokažem, da je Žurnal24 main
Veterinarji. Skupinsko so izstopili iz sindikalne centrale, centrala pa pravi, da skupinsko ne gre.

Spor. Sindikalna konfederacija Neodvisnost toži ministrstvo za delo, ker ji je odvzelo reprezentativnost za veterinarsko dejavnost. Prva obravnava na delovnem sodišču v Ljubljani bo danes.

Maja lani so namreč veterinarji, ki delajo v javnem sektorju, izstopili iz Neodvisnosti in se priključili Pergamu, zaradi česar je ministrstvo Neodvisnosti reprezentativnost odvzelo in jo priznalo Pergamu. Po besedah Janeza Posedija iz veterinarskega sindikata so se Pergamu priključili predvsem zato, ker je bolj vpet v javni sektor, pri Neodvisnosti pa so bili edini sindikat javnega sektorja.

Zapletlo se je, ker so veterinarji iz Neodvisnosti izstopili kot sindikat, šef Neodvisnosti Drago Lombar pa trdi, da skupinski izstop ni možen in da bi moral vsak član posebej podati izstopno izjavo. "Dobili smo 35 izstopnih izjav, drugih nimamo," pravi Lombar. Tatjana Labernik iz Pergama pa poudarja, da so bili veterinarji – že ko so vstopili v Neodvisnost – konstituirani kot sindikat, zato lahko kot sindikat tudi izstopijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.