Sindikati tožijo Vzajemno

Foto: Žurnal24 Milan Utroša vladi očita, da se s tajkuni ne ukvarja. (Foto: Dejan Mijovič)
Milan Utroša, ZSSS: Šlo je za podcenjujoč odnos Dušana Kidriča do sindikatov.
Oglej si celoten članek

Na Vzajemni so potrdili, da jih Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušana Semoliča toži za 200 tisoč evrov. Dušan Kidrič, predsednik uprave Vzajemne, je pojasnil, da so že pred časom prekinili vse sponzorske pogodbe, sindikati pa so šli v sodni spor.

Milan Utroša, sekretar ZSSS, je odgovoril: "Pogodbo so odpovedali v nasprotju z določili in imeli nismo nobene druge možnosti.” Na vprašanje, ali se jim tožba, ker bo denar tako ali drugače šel iz žepov zavarovancev, ne zdi moralno sporna, pa: "Z moralnega vidika mi ogromno naredimo za Vzajemno."

Dodal je, da bi se pogovarjali drugače, če ne bi bili deležni "podcenjujočega odnosa s strani Kidriča". Je pa Vzajemna vložila prvi dve kazenski ovadbi.

Fizična oseba naj bi, da bi v tujini na razpisu dobila denar, ponaredila reference Vzajemne. V drugem primeru pa naj bi bil zlorabljen podpis nekdanjega člana uprave Petra Pustatičnika na listini, s katero je šlo šest tisoč evrov v izplačilo drugemu članu uprave za neko opravljeno delo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.