Slovenija
33 ogledov

Sindikati tožijo Vzajemno

Milan Utroša vladi očita, da se s tajkuni ne ukvarja. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Milan Utroša, ZSSS: Šlo je za podcenjujoč odnos Dušana Kidriča do sindikatov.

Na Vzajemni so potrdili, da jih Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušana Semoliča toži za 200 tisoč evrov. Dušan Kidrič, predsednik uprave Vzajemne, je pojasnil, da so že pred časom prekinili vse sponzorske pogodbe, sindikati pa so šli v sodni spor.

Milan Utroša, sekretar ZSSS, je odgovoril: "Pogodbo so odpovedali v nasprotju z določili in imeli nismo nobene druge možnosti.” Na vprašanje, ali se jim tožba, ker bo denar tako ali drugače šel iz žepov zavarovancev, ne zdi moralno sporna, pa: "Z moralnega vidika mi ogromno naredimo za Vzajemno."

Dodal je, da bi se pogovarjali drugače, če ne bi bili deležni "podcenjujočega odnosa s strani Kidriča". Je pa Vzajemna vložila prvi dve kazenski ovadbi.

Fizična oseba naj bi, da bi v tujini na razpisu dobila denar, ponaredila reference Vzajemne. V drugem primeru pa naj bi bil zlorabljen podpis nekdanjega člana uprave Petra Pustatičnika na listini, s katero je šlo šest tisoč evrov v izplačilo drugemu članu uprave za neko opravljeno delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.