Sindikati v laseh

Foto: Žurnal24 Od leta 2006, ko so skupni prihodki vseh igralničarjev iz Atlantic Cityja znašal
Del zaposlenih stavka, druge skrbi usoda družbe.
Oglej si celoten članek

“Zaskrbljeni smo nad dogajanjem v družbi, predvsem pa smo zaskrbljeni zaradi dejstva, da manjšina zaposlenih s stavko izsiljuje večino,” sta v pismu upravi Hita in novogoriškemu županu zapisala sindikata Vrba in Git, ki združujeta okoli 180 varnostnikov, receptorjev in blagajnikov ter približno 300 zaposlenih v Hitovem gostinstvu in turizmu. Ogorčena sta nad početjem igralniških delavcev, ki delujejo pod okriljem Sindikata igralniških delavcev Slovenije (Sids) in so zadnje tri konce tedna stavkali. “Bojimo se za svojo usodo in ni nam vseeno za prihodnost Hita, ki smo ga dolga leta ustvarjali vsi zaposleni. Z nadaljevanjem stavke pa je tudi socialna bomba na Goriškem pred vrati,” sta še zapisala.

Župana prosijo za pomoč
V soboto se je pogovorov med upravo in stavkajočimi prvič udeležil prvi mož Hita Danilo Podobnik, a stališč niso zbližali. Da bi se pogajanja med upravo in igralniškimi delavci čim prej končala, sindikata Vrba in Git upravi predlagata, naj v pogajanja vključi društvo mediatorjev, za pomoč pa prosita tudi novogoriškega župana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.