Slovenija
26 ogledov

Sindikati v laseh

Od leta 2006, ko so skupni prihodki vseh igralničarjev iz Atlantic Cityja znašal Žurnal24 main
Del zaposlenih stavka, druge skrbi usoda družbe.

“Zaskrbljeni smo nad dogajanjem v družbi, predvsem pa smo zaskrbljeni zaradi dejstva, da manjšina zaposlenih s stavko izsiljuje večino,” sta v pismu upravi Hita in novogoriškemu županu zapisala sindikata Vrba in Git, ki združujeta okoli 180 varnostnikov, receptorjev in blagajnikov ter približno 300 zaposlenih v Hitovem gostinstvu in turizmu. Ogorčena sta nad početjem igralniških delavcev, ki delujejo pod okriljem Sindikata igralniških delavcev Slovenije (Sids) in so zadnje tri konce tedna stavkali. “Bojimo se za svojo usodo in ni nam vseeno za prihodnost Hita, ki smo ga dolga leta ustvarjali vsi zaposleni. Z nadaljevanjem stavke pa je tudi socialna bomba na Goriškem pred vrati,” sta še zapisala.

Župana prosijo za pomoč
V soboto se je pogovorov med upravo in stavkajočimi prvič udeležil prvi mož Hita Danilo Podobnik, a stališč niso zbližali. Da bi se pogajanja med upravo in igralniškimi delavci čim prej končala, sindikata Vrba in Git upravi predlagata, naj v pogajanja vključi društvo mediatorjev, za pomoč pa prosita tudi novogoriškega župana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.