Skale čez Križajevo hišo

Foto: Žurnal24 (Foto: Andraž Sodja) Foto: Žurnal24 Bojan Križaj, skala Foto: Žurnal24 Bojan Križaj, plaz, skale, hiša Foto: Žurnal24 Skale so včeraj razdejale pomožni objekt in vhod na posest Bojana Križaja. (Foto Foto: Žurnal24 Bojan Križaj, plaz, skale, hiša Foto: Žurnal24 Bojan Križaj, plaz, skale, hiša Foto: Žurnal24 main Bojan Križaj, plaz, skale, hiša
Podor. Pet skal večjih od kubičnega metra padlo na pomožni objekt ob hiši Bojana Križaja.
Oglej si celoten članek

Nekaj minut po drugi uri popoldne se je pod vrhom hriba Kamnik nad Tržičem utrgalo pet skal, vse večje od kubičnega metra. Skale so pri padanju po pobočju lomile debele smreke kot zobotrebce, na koncu pa pristale v in na pomožnem objektu ob hiši Bojana Križaja.

Po informacijah gasilcev je zadnja stran objekta popolnoma uničena,  ena izmed skal pa je pristala v stavbi. Ena izmed njih, ki je obstala na Koroški cesti, ki teče pod stavbo, pa je pristala na strehi, odlomila dimnik, podrla železna dvoriščna vrata in popolnoma uničila asfaltni dovoz. Na srečo v stavbi v času dogodka ni bilo nikogar.

Takoj so se na kraj dogodka odzvali tržiški gasilci in civilna zaščita, ogledali pa so si tudi mesto sprožitve skal. Območje si bo ogledal tudi geolog. Pristojne službe zaenkrat ocenjujejo, da ponovitvene nevarnosti ni, tudi višina škode zaenkrat še ni znana, po prvih ocenah pa zagotovo ne bo majhna.

Tega ne pomnijo
Bojan Križaj dogodka na kraju ni želel komentirati. Kot pa smo neuradno izvedeli, se je vrnil domov ravno nekaj minut pred dogodkom. Podor pa si je ogledal tudi tržiški župan Borut Sajovic, ki je za tem dejal: "Padlo je vsaj pet skal, ki imajo okoli 10 ton. Takšnega primera ne pomnimo, zadovoljni pa smo da je sistem civilne zaščite deloval brezhibno in da ni bilo nikogar v stavbi." Po mnenju domačinov pa je velika sreča tudi v tem, da so se skale ustavile v stavbi in na cesti, saj bi lahko padle še nižje na naselje Ravne pri Tržiču.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.