Slovenija
139 ogledov

Skale čez Križajevo hišo

(Foto: Andraž Sodja)
1/7
Žurnal24 main
Podor. Pet skal večjih od kubičnega metra padlo na pomožni objekt ob hiši Bojana Križaja.

Nekaj minut po drugi uri popoldne se je pod vrhom hriba Kamnik nad Tržičem utrgalo pet skal, vse večje od kubičnega metra. Skale so pri padanju po pobočju lomile debele smreke kot zobotrebce, na koncu pa pristale v in na pomožnem objektu ob hiši Bojana Križaja.

Po informacijah gasilcev je zadnja stran objekta popolnoma uničena,  ena izmed skal pa je pristala v stavbi. Ena izmed njih, ki je obstala na Koroški cesti, ki teče pod stavbo, pa je pristala na strehi, odlomila dimnik, podrla železna dvoriščna vrata in popolnoma uničila asfaltni dovoz. Na srečo v stavbi v času dogodka ni bilo nikogar.

Takoj so se na kraj dogodka odzvali tržiški gasilci in civilna zaščita, ogledali pa so si tudi mesto sprožitve skal. Območje si bo ogledal tudi geolog. Pristojne službe zaenkrat ocenjujejo, da ponovitvene nevarnosti ni, tudi višina škode zaenkrat še ni znana, po prvih ocenah pa zagotovo ne bo majhna.

Tega ne pomnijo
Bojan Križaj dogodka na kraju ni želel komentirati. Kot pa smo neuradno izvedeli, se je vrnil domov ravno nekaj minut pred dogodkom. Podor pa si je ogledal tudi tržiški župan Borut Sajovic, ki je za tem dejal: "Padlo je vsaj pet skal, ki imajo okoli 10 ton. Takšnega primera ne pomnimo, zadovoljni pa smo da je sistem civilne zaščite deloval brezhibno in da ni bilo nikogar v stavbi." Po mnenju domačinov pa je velika sreča tudi v tem, da so se skale ustavile v stavbi in na cesti, saj bi lahko padle še nižje na naselje Ravne pri Tržiču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.