Šketa: Janševe trditve so neresnične

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Šketa je danes Janševe trditve označil kot neresnične.
Oglej si celoten članek

Predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju pred časom državnemu tožilcu Dragu Šketi očital, da je v Luksemburgu zavajal in terjal zamrznitev EU sredstev za Slovenijo, kljub temu, da je vedel, da se je koalicija že odločila, da predloga SNS za skrajšanje rokov preiskav v državnem zboru ne bo podprla. 

V odgovoru na poslansko vprašanje je danes prav tako okrcal tiste, ki naj bi Sloveniji škodovali v tujini - med takšnimi naj bi bil po Janševi oceni tudi Šketa. 

Slovenija Janša prvič iz oči v oči z Golobovo poslanko

Šketa je danes Janševe trditve označil kot neresnične. Zatrdil je, da nikomur ni ne pisno ne ustno predlagal zamrznitve sredstev za Slovenijo, njegov obisk v Luksemburgu pa naj bi bil izključno delovne narave, da se seznani z delovanjem evropskega tožilstva.

Domnevno sporno pismo pa naj bi poslal na prošnjo evropske glavne tožilke Laure Kövesi, da jo seznani z vsemi ukrepi in dejavniki, ki lahko vplivajo na samostojnost in neodvisnost državnega tožilstva in tožilcev. 

Poslanci državnega zbora so sicer danes z dnevnega reda 29. seje državnega zbora umaknili predlog dopolnitve kazenskega zakonika, ki se nanaša na skrajšanje zastaralnih rokov za gospodarski kriminal. Poslanska skupina SNS oziroma Zmago Jelinčič je namreč vložil spremembe napačnega zakona. Predlog dopolnitve kazenskega zakonika je sicer že dobil zeleno luč na odboru DZ za pravosodje, čeprav je stroka podala odklonilno mnenje.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:30 18. Februar 2022.

    Le kdo špe verjame rdečemu krivosodju?

  • 20:00 31. Januar 2022.

    Janša pa ja ne laže, sicer nebi RKC z njim sodelovala.

  • 20:00 31. Januar 2022.

    JANŠAAAA ZAKOOOON!!!! Trenutno edini ministrski predsednik,ki lahko naredi stvari na boljše... .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.