Skladiščnika pred odpovedjo

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Luka Koper. Dva skladiščnika na terminalu za les sta zavrnila popis stanja.
Oglej si celoten članek

Les. Dva skladiščnika na terminalu za les sta po neuradnih informacijah kar dvakrat zavrnila izvedbo popisa stanja, zato so v Luki Koper sprožili ustrezne disciplinske postopke in jima izrekli opomin pred odpovedjo. Je pa popis pripravil skladiščnik enega od dveh lastnikov lesa, ki ga skladiščijo v pristanišču, a njegovega stanja niso mogli primerjati s tistim, ki bi ga popisali sami.

V Luki te neuradne informacije včeraj niso želeli komentirati. Po njihovih podatkih sta sicer lastnika te surovine le dva tujca; prvi je iz Finske, drugi pa iz Avstrije.

Poslovna skrivnost

V pristanišču sicer vsako leto pretovorijo okoli 700 tisoč ton lesa; koliko prihodkov priteče na ta račun, pa ne razkrivajo, češ da gre za poslovno skrivnost.

Spomnimo, včeraj smo pisali, da v Luki služijo le s pretovorom lesa, stroškov njegovega skladiščenja pa ne računajo; če bi jih, bi dodatno na leto zaslužili dva milijona evrov. Iz poročila o poslovanju ob polletju je sicer razvidno, da je pretovor lesa zaradi negotovih političnih razmer v Severni Afriki in na Bližnjem vzhodu upadel za devet odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.