Slovenija
65 ogledov

Skladiščnika pred odpovedjo

Dragomir Matič Barbara Milavec
Luka Koper. Dva skladiščnika na terminalu za les sta zavrnila popis stanja.

Les. Dva skladiščnika na terminalu za les sta po neuradnih informacijah kar dvakrat zavrnila izvedbo popisa stanja, zato so v Luki Koper sprožili ustrezne disciplinske postopke in jima izrekli opomin pred odpovedjo. Je pa popis pripravil skladiščnik enega od dveh lastnikov lesa, ki ga skladiščijo v pristanišču, a njegovega stanja niso mogli primerjati s tistim, ki bi ga popisali sami.

V Luki te neuradne informacije včeraj niso želeli komentirati. Po njihovih podatkih sta sicer lastnika te surovine le dva tujca; prvi je iz Finske, drugi pa iz Avstrije.

Poslovna skrivnost

V pristanišču sicer vsako leto pretovorijo okoli 700 tisoč ton lesa; koliko prihodkov priteče na ta račun, pa ne razkrivajo, češ da gre za poslovno skrivnost.

Spomnimo, včeraj smo pisali, da v Luki služijo le s pretovorom lesa, stroškov njegovega skladiščenja pa ne računajo; če bi jih, bi dodatno na leto zaslužili dva milijona evrov. Iz poročila o poslovanju ob polletju je sicer razvidno, da je pretovor lesa zaradi negotovih političnih razmer v Severni Afriki in na Bližnjem vzhodu upadel za devet odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.