Skoraj vsak uporablja mobilnik

Foto: Žurnal24 Simobilu sledijo Debitel (4,4 odstotka), Izimobil (2,4 odstotka) in T-2 (0,7 ods
Penetracija aktivnih uporabnikov mobilne telefonije na prebivalstvo pri nas znaša že 101,7 odstotka. To pomeni, da imajo nekateri prebivalci tudi tudi po več mobilnih telefonov.
Oglej si celoten članek

V letošnjem tretjem četrtletju se je penetracija aktivnih uporabnikov mobilne telefonije na prebivalstvo na četrtletni ravni zvišala za 0,5 odstotne točke na 101,7 odstotka. Na letni ravni je rast penetracije še večja: v lanskem tretjem četrtletju je namreč penetracija znašala 99 odstotkov. Mejo 100 odstotkov pa je ta kazalec presegel v lanskem zadnjem četrtletju.

Vodilno mesto med operaterji še vedno pripada Mobitelu, kateremu pa delež že nekaj časa upada. V letošnjem tretjem četrtletju je imel 57,2 odstotka uporabnikov, konec lanskega leta pa 60,6 odstotka.

Mobitelu sledi Simobil, ki je po daljšem obdobju rasti znova zabeležil padec. V drugem četrtletju je zabeležil 28,3-odstoten delež. Tretje mesto pripada Tušmobilu, ki že nekaj časa vztrajno veča svoj delež (trenutno 7,3 odstotka).

Sicer pa je penetracija mobilnih uporabnikov v Sloveniji 100 odstotkov presegla v zadnjem četrtletju lani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.