Slovenija
27 ogledov

Skoraj vsak uporablja mobilnik

Simobilu sledijo Debitel (4,4 odstotka), Izimobil (2,4 odstotka) in T-2 (0,7 ods Žurnal24 main
Penetracija aktivnih uporabnikov mobilne telefonije na prebivalstvo pri nas znaša že 101,7 odstotka. To pomeni, da imajo nekateri prebivalci tudi tudi po več mobilnih telefonov.

V letošnjem tretjem četrtletju se je penetracija aktivnih uporabnikov mobilne telefonije na prebivalstvo na četrtletni ravni zvišala za 0,5 odstotne točke na 101,7 odstotka. Na letni ravni je rast penetracije še večja: v lanskem tretjem četrtletju je namreč penetracija znašala 99 odstotkov. Mejo 100 odstotkov pa je ta kazalec presegel v lanskem zadnjem četrtletju.

Vodilno mesto med operaterji še vedno pripada Mobitelu, kateremu pa delež že nekaj časa upada. V letošnjem tretjem četrtletju je imel 57,2 odstotka uporabnikov, konec lanskega leta pa 60,6 odstotka.

Mobitelu sledi Simobil, ki je po daljšem obdobju rasti znova zabeležil padec. V drugem četrtletju je zabeležil 28,3-odstoten delež. Tretje mesto pripada Tušmobilu, ki že nekaj časa vztrajno veča svoj delež (trenutno 7,3 odstotka).

Sicer pa je penetracija mobilnih uporabnikov v Sloveniji 100 odstotkov presegla v zadnjem četrtletju lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.