Skozi naselje dirkal 109 km/h

Foto: Žurnal24 (Foto: Jure Tomc)
Policisti so v naselju Brezno ujeli voznika, ki je skozi naselje peljal 109 kilometrov na uro. Vozilo so mu zasegli, prenehalo pa mu je veljati vozniško dovoljenje.
Oglej si celoten članek

V četrtek ob 23.20 so policisti v naselju Brezno, na območju občine Podvelka, med opravljanjem meritev hitrosti z laserskim merilnikom pri 30-letnem vozniku osebnega vozila iz Maribora izmerili hitrost 109 kilometrov na uro.

Z upoštevanjem odstopanja uporabe merilne naprave gre kar za 52 kilometrov na uro več od največje dovoljene hitrosti v naselju, ki je 50 kilometrov na uro.

Policisti so ugotovili, da je bil voznik v zadnjih dveh letih že petkrat pravnomočno kaznovan za hujše kršitve cestnoprometnih predpisov, kot sta vožnja pod vplivom alkohola in vožnja v času izrečenega varnostnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja. Na podlagi zakona o varnosti cestnega prometa so mu policisti tako zasegli osebni avtomobil.

Zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče, poleg globe pa so vozniku izrekli 18 kazenskih točk, s tem pa mu je prenehalo veljati vozniško dovoljenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.