Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Skozi naselje dirkal 109 km/h

(Foto: Jure Tomc) Žurnal24 main
Policisti so v naselju Brezno ujeli voznika, ki je skozi naselje peljal 109 kilometrov na uro. Vozilo so mu zasegli, prenehalo pa mu je veljati vozniško dovoljenje.

V četrtek ob 23.20 so policisti v naselju Brezno, na območju občine Podvelka, med opravljanjem meritev hitrosti z laserskim merilnikom pri 30-letnem vozniku osebnega vozila iz Maribora izmerili hitrost 109 kilometrov na uro.

Z upoštevanjem odstopanja uporabe merilne naprave gre kar za 52 kilometrov na uro več od največje dovoljene hitrosti v naselju, ki je 50 kilometrov na uro.

Policisti so ugotovili, da je bil voznik v zadnjih dveh letih že petkrat pravnomočno kaznovan za hujše kršitve cestnoprometnih predpisov, kot sta vožnja pod vplivom alkohola in vožnja v času izrečenega varnostnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja. Na podlagi zakona o varnosti cestnega prometa so mu policisti tako zasegli osebni avtomobil.

Zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče, poleg globe pa so vozniku izrekli 18 kazenskih točk, s tem pa mu je prenehalo veljati vozniško dovoljenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.